Carsten Rosenlund

简介: arsten Rosenlund 
Odense Area, Denmark (地区:丹麦欧登塞)
Musician, teacher, composer, sound engineer at Rosenlund Studio, Nordfyns musiks 更多>

arsten Rosenlund 
Odense Area, Denmark (地区:丹麦欧登塞)
Musician, teacher, composer, sound engineer at Rosenlund Studio, Nordfyns musikskole
(音乐家,教师,作曲家,Rosenlund工作室音响工程师,Nordfyns音乐学校)
 Da jeg var tre år gammel tog min mor mig med hen på den lokale danseskole. 
Resultatet blev dog noget anderledes end forventet, idet jeg overhovedet ikke var interesseret i danseriet. I stedet gik jeg hen og stillede mig ved siden af musikeren som spillede klaver til danserne og var stærkt optaget af det der foregik der! 
Det var musikken som kom til at spille en rolle i mit liv! 
Jeg husker langt tilbage i tiden, den dér specielle rislen op og ned ad ryggen, og følelser der blev spillet igennem som en film inde i én når jeg hørte (og hører) musik som vækker genklang i mig. 
Jeg har lyttet til - og sætter pris på meget forskellig musik, men er nok altid blevet mest fascineret af det, som er lyrisk, fortællende, vemodigt eller storslået. 
Tilbage i slutningen af 60'erne og op i 70'erne hørte jeg grupper som 'The Moody Blues', 'Procul Harum' og Pink Floyd', som jo alle skabte ny og meget spændende musik inden for det man kan kalde 'symfonisk rock'. 
Ved siden af det var jeg i mindst lige så høj grad optaget af sangere som Dylan, Donovan, Simon and Garfunkel og Melanie, og deres sange var egnede til et 'et mands orkester' med guitar! Så det blev deres sange, der for alvor startede mit engagement i at synge og spille guitar, både privat og til koncerter. 
Herfra var der egentligt ikke noget langt spring til traditionel musik fra Irland og Skotland, som med tiden blev det centrale - det som jeg hele tiden holdt forbindelsen til, ved siden af interesse for andre musikgenrer som f. eks. tidlig musik fra middelalder og renæssance. 
I tidens løb blev forskellige fløjtetyper mit hovedinstrumentområde, men jeg har eksperimenteret en del og arbejdet med forskellige instrumenter, teknik og opførelsespraksis. 
Næsten fra begyndelsen af min musikalske løbebane, har jeg været optaget af at lave melodier, både til instrumenter og til sange, men da jeg på et tidspunkt begyndte at beskæftige mig med musikteori, åbnede der sig en ny og særdeles spændende verden, og det at komponere musik i en lidt større målestok kom til at optage mig mere og mere. 
Med tiden oplevede jeg at andre mennesker begyndte at interessere sig for den musik, jeg skrev, og den udveksling der opstår i kraft af andre menneskers interesse og medleven, udgør en motivation i sig selv, som også medvirker til at man får lyst til at udvikle videre på de ideer man får. 
Musik har for mig altid været et meget værdifuldt holdepunkt! Uanset hvordan man ellers har det, kan man trække sig ind - eller spille sig ud igennem musikken. Jeg har haft talrige oplevelser igennem koncerter og elever og fået kontakt med en lang række spændende mennesker igennem arbejdet med musik. 
I dag lever jeg af - og med musikken bl. a. i form af undervisning på Otterup Musikskole og jeg medvirker til at videreføre traditioner og udvikle undervisningen i kraft af en stilling som souschef samme sted. 
Ved siden af dette spiller jeg en del koncerter og komponerer meget- også musik til brug i forbindelse med undervisning. 
Derudover laver jeg af og til optagelser til CD indspilninger, hvor min hovedinteresse er at få akustiske instrumenter til at lyde så 'rigtigt' som muligt. 
I løbet af de sidste 10 år har jeg etableret mit eget studie, og i takt med det, har studie projekter fået en stadig større plads i mit musikalske liv. Det er her jeg for alvor genoplader og slapper af! 
Det fascinerende ved studiet er, at man kan bruge det som en maler bruger sit lærred - arbejde med eksperimenter og detaljer og udvikle sammenhænge indtil 'billedet' er færdigt. 
Man kunne vel også sammenligne kompositionen af en CD med det at lave en film, på den måde at man, i et stykke tid, skaber - og opholder sig i en anden verden. Dette 'ophold' giver for øvrigt ofte ny inspiration til dagligdagen! 
Hvis det så viser sig at også andre mennesker kan lide at træde ind i denne verden ved at lytte til musikken - så meget desto bedre!

猜你喜欢

最新歌手