Otto Hejnic

简介: hráč na bicí nástroje, conga, perkuse, piano, skladatel, fotograf. Absolvent pražské státní konzervatoře (bicí, klavír) u prof. Veselého.
更多>

hráč na bicí nástroje, conga, perkuse, piano, skladatel, fotograf. Absolvent pražské státní konzervatoře (bicí, klavír) u prof. Veselého.
Pro svůj osobitý styl, velikou originalitu a univerzálnost hraní je často vyhledávaným bubeníkem. Působil v mnoha hudebních tělesech a nahrál jako sideman kolem 30ti CD. Pravidelně koncertuje u nás, v Evropě i USA.
V r.1997 získal stipendium ke studiu na Berklee School of Music. V devadesatých letech předváděcím hráčem na Yamaha Drums Workshop a učitelem na “International School of Music and Fine Arts Prague” (ISMFA).
V průběhu let 2000-2005 hrál v USA s hráči jako Joe Rybczyk jr., Jason Fraticelli, Gustavo Carucci, Marcin Garbulinsky, Steve Reagele ad. V roce 2004 nahrál album “Live from New Orleans”.
V roce 2010 je autor hudby pro Strašnické divadlo ke hře Sleeping Around. Pravidelně vystavuje své fotografie (Liberecká galerie, kavárna a výstavní síň; Praha-Galerie Rock Cafe; Galerie Cafe Obzor Rudná ad.).
V současné době dokončuje se svým jazz triem “Otto Hejnic Trio” své debutové album vlastních kompozic. Jeho spoluhráči jsou kontrabasista Josef Fečo a pianista Ondrej Krajňák. Oba hráči patří bezesporu k jazzové evropské špičce.
Otto Hejnic působí v kapelách ''Otto Hejnic Trio” (modern jazz), “Dirty Secrets” USA/CZ (original rock) kapelu tvoří černošský zpěvák a kytarista Dani Robinson (usa) - (Madonna, Bob Marley and the Wailers, East 17) a Andy Simpson – bass (usa), “Rajnošek B.and” (fusion), ''PetrOttoaJa” (pop folk),”Frank Hernandez band” (latino), “BigBand Sv.Blažeje'' (conga),··“Antenna” (altern.rock) “Létající koberec“ (afrika a meditace) a jako sideman mnoha dalších kapel.

猜你喜欢

最新歌手