Sigvart Dagsland

简介: Sigvart Dagsland (født 18. oktober 1963 i Stavanger) er en norsk sanger, pianist og komponist. Han skriver og fremfører musikk i en melodiøs 更多>

Sigvart Dagsland (født 18. oktober 1963 i Stavanger) er en norsk sanger, pianist og komponist. Han skriver og fremfører musikk i en melodiøs pop-rock-stil. Han har utgitt 14 soloalbum og holder 30-50 konserter over hele Norge hvert år. Dagsland er blitt nominert til Spellmannspris tre ganger i pop-klassen og vant Spellemannprisen 1990 for albumet Alt eg såg. I 1994 fikk han NOPA-prisen Årets verk for «stup» og i 2008 fikk han Prøysenprisen. Han har også blitt nominert til Hitawards.
Han vokste opp på Stokka i Stavanger. Som 12-åring ble han med i Stavanger Domkor som guttesopran, og gikk i 1978 over som tenor i Sentralkoret for Stavanger-skolene. Han har storfag i juss (1. og 2. avdeling) og grunnfag i nordisk litteratur og språk fra Universitetet i Bergen. Sigvart Dagsland startet bandet Tro og Liv i 1980, og har siden blitt en av Norges mest folkekjære artister innenfor pop-sjangeren. Han er gift med musikeren Karoline Krüger og far til døtrene Sophie og Emma. Han er fadder til Emma Tallulah Behn.

猜你喜欢

最新歌手