Moddi

简介: 来自挪威Senja的独立歌手.乐队成员 Moddi is me, Pål Moddi Knutsen, together with friends and good helpers who have risen their hands and hearts along the w 更多>

来自挪威Senja的独立歌手.

乐队成员 Moddi is me, Pål Moddi Knutsen, together with friends and good helpers who have risen their hands and hearts along the way, and still do.

Jeg heter Pål Moddi Knutsen, er litt over halv førtito, og kommer fra ei bygd med navnet Medby fra yttersida av Senja i Troms. Jeg låner mammas digerstore trekkspill, har stjålet (og senere fått) en kronisk ustemt russisk utstillingsmandolin, og eier en havblå gitar med to ødelagte bånd og en hel del skjønnhetsflekker. Med dem lager og spiller jeg musikk som til enhver tid er litt større og mer pompøs i hodet mitt, enn hva som kommer ut. Det er kanskje like greit, men musikken vokser heldigvis også litt med tiden, som alle spedbarn gjør.

Etter å ha ruget på sangene mine i fem års tid nå, føler jeg endelig at de har vokst seg store og sterke nok til å tåle vinterkulda. Den åttende februar kommer debutalbumet mitt, Floriography, ut. Den er spilt inn på Island sammen med Valgeir Sigurdsson, og mikset sammen med Mike Hartung hos Propeller i Oslo. Jeg gleder meg noe voldsomt til å dele med folk, på ordentlig.

Det er en stor ting å skulle ta store ideer gjennom bittesmå sanger ut i den digre verden til små mennesker som deg. Samtidig er det verden som er opphav til tonene, og jeg blir uendelig glad for hver gang jeg finner en resonnans i mennesker, steder eller situasjoner - eplet faller aldri langt fra stammen, og musikken lever videre, på sin helt egne måte. Av og til kan du finne den som rene rocketoner med band og bråk, mens den av og til kommer i en utgave så liten og spinkel at du kanskje føler et behov for å bidra selv. Hvem du enn er og hvorfor du enn hører på: Takk for at du låner meg tiden din!

猜你喜欢

最新歌手